Ateljé Lena Appel

Bilder med kraft – för alla

Our Story

How Do You Grow?

Vi klarar inte testerna… sonen och jag. Allra sämst jag – för jag får panik. Han gör inte som man ska. Det är femton år sedan som lillebror fick diagnosen Autism och livet blev lite ”annars”.

Jag älskar mina barn… över allt annat men ändå vill jag förändra?! Man kan undra om det är villkorslös kärlek?

Kämpar för att sonen ska bli som alla andra och måste till slut inse att det inte kommer att bli så.Det finns dessutom en storebror som är ”normalstörd” som vi brukar säga J och han behöver också sin mamma.

Jag har fått förtroendet att ta hand om två pojkar i det här livet, gör mitt bästa att ge dem det jag tror är bra och bäst. Det är min uppgift att hjälpa dem bli livskraftiga och klara sig i djungeln där ute.

Precis så är det – de här två groddarna är väldigt olika och behöver också olika. Den ena är som en klätterväxt som behöver ljus och värme, kanske lite torrt. Och den andre är mer som en taklök, ganska förankrad och kräver andra förhållanden.

Så jag kan ju inte ändra på vilka sorter mina söner är, men jag kan verka för att det ska finnas plats för dem där i ”samhällsrabatten”. En plats där de kan trivas och få möjligheten att växa sig starka och kraftfulla.

Det gäller ju oss alla – vi behöver olika och när vi får växa i de förhållanden som passar oss, kan vi utvecklas till just det unika exemplar i rabatten som tillför sin speciella ”flower power”.

© 2019 Ateljé Lena Appel

Tema av Anders Norén